Haapajärven Keilaseuran järjestämän Hyvän Tuulen turnauksen finaali keilattiin sunnuntaina 15.11.2020.

Vallitsevan koronatilanteen ollessa alueellamme tällä hetkellä rauhallinen, kilpailuun saatiin ilahduttavasti suorituksia jopa normaalia hieman enemmän. Tässä tapauksessa myös vähäisestä ratamäärästä on hyötyä, sillä täyteenkin kilapiluerään mahtuu vain kahdeksan keilaajaa. Skl:n ohjeistuksen mukaisesti ”tsemppiläpsyt” on jätetty kilpailuista pois. Tämä ei ole vaikuttanut ilmapiiriin, vaan keilaajat ovat olleet liikkeellä kisan nimen mukaisesti hyvällä tuulella, kun lajia voi turvallisesti harrastaa.

Finaalipaikoista karsittiin seitsemän viikon ajan 27.9.-14.11. Olosuhde osoittautui hieman ennakko-arvailuja tarkemmaksi. Haapajärven Mauri Isoherranen karsiutui finaalista niukimmalla mahdollisella tavalla keilattuaan tuloksen 1300 pistettä, mutta pienemmät tasoituspisteet ratkaisivat tilanteen Ylivieskan Star Bo:n Mika Mehtälän eduksi. Karsinnassa nähtiin täydellinen 300-sarja Kiuruveden Ice-Bowlingin Joona Kumpulaisen keilaamana. Tämä sarja auttoi Joonan myös finaaliin kahden sarjan turbotuloksella 510. Yhteensä 59 eri keilaajaa kävi karsinnassa.

Finaalissa keilattiin kahdeksan sarjaa amerikkalaisella pelitavalla. Finaali ei olisi voinut juhlavammin alkaa. Oulun OPS:n Esa Rantala teki heti ensimmäiseen sarjaan täydellisen 12:n kaadon jonon. 300-sarja oli Esalle uran toinen. Jo ennakkoon oli selvää, että iso pelaajamäärä, kahdeksan sarjaa ja muuttuva olosuhde tarkoittivat vaikeuksia jokaiselle keilaajalle jossain vaiheessa. Ennen viimeistä sarjaa kärkikaksikon muodostivat Esa Rantala ja Haapajärven Keilaseuran Eino Raudaskoski eron ollessa vain 11 pistettä Raudaskosken hyväksi. Kumpikaan ei enää kaatojonoihin pystynyt, ja Raudaskoski selvitti viimeisen sarjan karikot paremmin. Näin turnaukseen saatiin kotivoitto eron ollessa lopulta 32 pistettä. Kolmanneksi kipusi Ylivieskan Star Bo:n Timo Koutonen viimeisen sarjan kovalla tuloksella 255. Viimeisessä sarjassa Joona Kumpulainen pääsi jälleen lähelle täydellistä sarjaa keilaten kymmenen kaatoa. Finaali oli odotetun kovatasoinen kuuden keilaajan yltäessä ilman tasoituksia yli 200:n pisteen keskiarvon.

Finaalin lopputulokset.

Ensi viikolla alkaa alueen suurin kilpailu Split45 Champ. Kahtena edellisenä vuonna mestaruus on mennyt Kokkolaan Simon Tissariselle.
Kilpailukutsu tästä.