Sunnuntaina 24.2. käytiin Split45:n toinen keilailun erikoiskilpailun finaali. Tällä kertaa kilpailun järjesti Haapajärven Keilaseura. Karsinta finaalipaikoista oli tiukkaa viimeisen karsintaviikon aikana. Osa varmisti paikkansa finaaliin vasta karsinnan viimeisissä lähdöissä. Helpon olosuhteen myötä karsintaraja muodostui ennakoidun kovaksi. Kuuden sarjan tulokseksi tarvittiin 1371 ja turbossakin (2 sarjaa) 491. Ilahduttavin tapahtuma karsinnan aikana koettiin 19.1. kun Pasi Kuki keilasi paikkakunnalla kauan kaivatun 300-sarjan. Moni teki karsinnassa myös ennätyksiään. Mm. Nivalan NiKei:n Teemu Isomaa paransi kuuden sarjan ennätystään lähes 200 pistettä ja Ylivieskan StarBo:n Maria Sipilä keilasi uransa ensimmäisen puhtaan ”parituloksen” (yli 1200 pistettä) parhaalla mahdollisella hetkellä karsinnan viimeisenä päivänä.

Finaaliin selviytyi yhteensä 12 keilaajaa. Finaalissa keilattiin ensin neljä sarjaa ja näistä kahdeksan parasta jatkoi edellisiin pisteisiin vielä kuusi sarjaa. Sarjoja tuli siis yhteensä kymmenen ja luonnollisesti tilanne eli voimakkaastikin päivän aikana. Ensimmäisen vaiheen karsinta kahdeksan parhaan joukkoon oli äärimmäisen tiukka. Viimeisenä jatkoon selviytyi Tero Kivelä SalBow 818. Kolme rajan alapuolelle jäänyttä (yksi finalisti oli estynyt) jäivät Terosta vain 6-11 pistettä. Ensimmäinen osa päättyi Varkauden Mainareiden Seppo Ravantin komennossa pistein 879.

Seppo aloitti myös toisen osion hyvin keilaten ensimmäiseen sarjaan 254. Tämän jälkeen eteen tuli kuitenkin vaikeuksia, jotka Seppo kuitenkin hienosti selvitti viimeisiin sarjoihin, päätyen lopputuloksissa kolmannelle sijalle. Ylivieskan StarBo:n Maria Sipilä oli tasaisessa vedossa koko päivän huonoimmankin tasoituksellisen sarjan ollessa 192. Väliin ”lipsahti” myös pari isompaa sarjaa ja niiden turvin Maria oli lopputuloksissa hienosti toinen.

Haapajärven Keilaseuran Pasi Kukin finaali lähti käyntiin hieman ”hissun kissun”. Ensimmäisen osion jälkeen Pasi majaili sijalla viisi. Toiseen osioon Pasi löysi kuitenkin oikeat pelilinjat ja keilasi tasaisen hyvin vain viimeisen sarjan jäädessä alle 200:n pisteen. Viimeiseen sarjaan lähdettäessä eroa seuraavaan oli jo ratkaisevan tuntuisesti yli 40 pistettä. Viimeiseen sarjaan riittikin 192 varmistamaan Haapajärven Talviturnauksen voitto.

Split45:n puolesta kiitos Haapajärven Keilaseuralle, kaikille karsinnassa käyneille sekä runsaslukuiselle finaaliyleisölle, joka laittoi hallinhoitajan miettimään jo katsomon laajennusta.