Puulaakin Grande Finale eteni kahvituksineen ja suurine yleisömäärineen loistavissa tunnelmissa. Pelit olivat tiukkoja ja katsojilla riitti jännitettävää, nähtiinpä ihan kelpo tuloksiakin. Lopulliset tulokset ja neljän parhaan palkintojenjako ei sitten mennytkään ihan nappiin. Kilpailun järjestäjän, Split45:n, virheen vuoksi palkintojenjaon jälkeen hallista poistui kaksi joukkuetta väärän väriset mitalit kaulassa. Palkintojenjaossa julistetuissa tuloksissa oli bonuspisteet laskettu väärin, ja tämä aihetuttaa muutoksen lopulliseen järjestykseen. Tuloksiin oli lisätty virheellisesti 30 bonuspistettä voittaneelle joukkueelle, kun oikea bonus olisi ollut 60. Vielä torstaiaamunakaan joukkueet eivät ole tietoisia virheestä. Järjestykseen tämä vaikuttaa siten, että aluksi toiselle sijalle julistetun Bowling Teamin ja kolmannen palkinnon saaneen Kestovalun sijoitukset vaihtavat paikkaa. Oikea järjestys on siis: 1.BC Overpower 2.Kestovalu 3.Bowling Team 4.Halli. Mestari siis sentään pysyy samana tuloskatastrofista huolimatta.

-Joukkueita tiedotetaan väärästä järjestyksestä välittömästi kun saan korjatut tulokset nettiin. Onhan tämä todella harmillista, kun kausi ja finaalitapahtuma menivät muuten hienosti, selvittää Split45:n yrittäjä ja kilpailunjohtaja Timo Hihnala.
-Korvaukseksi toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet joukkueet saavat molemmat hopeasijasta luvatun palkinnon. Mitaleitahan tässä nyt sitten pitäisi vaihdella, mutta voi olla että tämä menee syksyyn ennenkuin Kestovalu saa hopeamitalinsa. Onneksi sentään mestari meni oikein, etteivät Overpowerin pojat ole turhaan huudattaneet yleisöä torilla, Hihnala jatkaa.

Kuinka tällainen kömmähdys on sitten mahdollista? -Olen minä näitä tulospalveluita pyörittänyt vuosikausia, ja aina on tulokset menneet oikein. Siinä oli tietysti vähän hässäkkää kun keilasin itsekin Hallin joukkueessa ja samalla piti keräillä tuloksia. Näistä kahdesta hommasta olisin kyllä varmasti selvinnyt, mutta sitten piti vielä kesken kisan koodata kuukausikortteja kuntosaliasiakkaille, niin ehkä se sitten oli jo liikaa, kilpailunjohtaja selittelee. -Pahoittelut etenkin Kestovalun pojille jotka tästä joutuivat kärsimään.

Aiotko tästä huolimatta osallistua keilapuulaakiin myös ensi vuonna sekä kilpailijana että kilpailunjohtajana? -Ehdottomasti! Tämä on niin hyvähenkinen ja mukava sarja ettei tästä malta luopua, vaikka nyt vähän tulikin mokattua, Hihnala päättää.

Lue kauden ja finaalin tapahtumista ja tuloksista täältä.

P.S. Keilahallin poikkeuksellinen kiinniolo 5.-7.4. ei liity tapaukseen.