Split45 Champin toista jaksoa on nyt viikko, ja karsintaa kaksi viikkoa jäljellä. Lauantaina 14.12. nähtiin odotettu isku Kokkolan suunnasta, kun puolustava mestari CPS:n Simon Tissarinen, sekä muita varteenotettavia finaalipaikan tavoittelijoita saapui Haapajärvelle. Mestari oli kuitenkin yllättäen pulassa kahden ensimmäisen sarjan aikana. 150 ja 180 alkuiset sarjat eivät todellakaan olleet sitä mitä huippumieheltä odotettiin. Ahkera palloruletti, sekä sopivasti auennut olosuhde tuottivat kuitenkin neljään viimeiseen sarjaan yli 1000 pistettä. Kuuden sarjan tulos 1365 (k.a. 227,5) riittää suurella todennäköisyydellä finaaliin, mutta suoraa II-vaiheen paikkaa Simon joutuu jännittämään viimeiseen karsintaerään saakka.

Halliennätystä hätyyttelikin toinen Tissarinen, eli Simonin isä Veli-Matti. Suurena yllätyksenä tätä ei toki voida pitää, sillä lähes 210 keskiarvolla keilaava Veli-Matti on aina yksi vakavista voitontavoittelijoista myös finaaleissa. Ensimmäinen lappu meni pelilinjoja ja voittavia palloja hakiessa. Toisella yrityksellä olikin sitten selvät sävelet ja tuloksena 1456 (k.a. 242,67), joka jää vain 24 pistettä vasta keilatusta Teemu Putkiston halliennätyksestä.

Karsinnan kärkikaksikon takana on tasaista, ja kahdesta huipputuloksesta huolimatta karsintaraja on tällä hetkellä todella maltillinen 1307. Kaikilla keilaajilla onkin yhä hyvä mahdollisuus tehdä finaalitulos, ja päästä mukaan kovatasoiseen finaaliin.

Toinen jakso päättyy Super Sunnuntaihin 22.12. Super Sunnuntaissa on jälleen jaossa finaalipaikkojen lisäksi 45€:n lahjakortti päivän parhaalle tuloksesta riippumatta. Super Sunnuntain lähdöt ovat vielä tyhjinä, ja muissakin erissä on tilaa. Viimeiset karsintaerät 28.12. ovat jo täynnä, mutta peruutusten varalta voi ilmoittautua varasijalle puhelimella 040 683 0150. Finaali sunnuntaina 29.12. klo 12.00.