Split45:ssä on keilattu vain lisenssikeilaajille rajatun Split45 Champin lisäksi epävirallista Heitä Sikaa! -keilakisaa. Kokonaiskilpailu kestää loppiaiseen saakka, mutta ensimmäiset palkinnot jaettiin perinteisesti joulun alla.

Tällä kertaa palkintona ei ollut pelkkää sikaa, vaan herkkukori, jonka sisältö oli pidetty etukäteen visusti salassa. Herkkukori kiinnosti ennen näkemättömällä tavalla, ja osallistujia oli paikallisista hohtokeilaajista Mestaruusluokan keilaajiin. Kauimmaiset saapuivat Oulusta saakka, saatuaan ilmeisesti vihiä korin sisällöstä.

Lauantai 19.12. oli viimeinen karsintapäivä herkkukorille. Viimeistään kilpailunjohtajan silmiinpistänyt innostuneisuus ja jatkuva huulten lipominen (mistä lie maskin takaa näkivät?) vakuuttivat muutkin kilpailijat siitä, että nyt kannattaa jahdata palkintoa tosissaan. Tässä vaiheessa kilpailunjohtaja oli nimittäin itse kiinni tässä himotussa palkinnossa.

Mutta eipä arvannut Pietikäisen Heikki keilatessaan maanantain harjoitusvuorolla kolmeen sarjaan tuloksen 715 (k.a. 238,3), että tämä tulos riittäisi sensaatiomaisesti vasta viidenteen sijaan. Epävirallisessa hupikisassa! Ei arvannut Hihnalan Timo lauantaiaamuna, että 722 (k.a. 240,67) riittäisi vasta kolmanteen sijaan. Vieläkin kovempia keilaajia saapui Pohjanlahden perukoilta ja korjasi potin. Intoutuivat niin kovaan keilaamiseen, että herkkukorijahdin sivutuotteena syntyi myös kuuden sarjan virallinen halliennätys 1498 (k.a. 249,67). Mutta se on sitten toinen tarina.

Tavoitimme Timo Hihnalan kommentoimaan tuloksia. ”On kai sitä joskus huonommilekin hävinnyt, ehkä…”

Toinen herkkukori arvottiin osallistuneiden kesken, ja sen voitti Antero Erkkilä.