Vaikka kuvasta voisi muutakin päätellä, niin lähtökohtaisesti keilaus ei ole kontaktilaji. Sen vuoksi keilailu on monta muuta lajia turvallisempaa puuhaa, vaikka koronavirus on hieman nostanut päätään Suomessakin. Haapajärvellä tilanne viruksen suhteen on tällä hetkellä hyvin rauhallinen. Siitä huolimatta otamme tietysti viruksen leviämisen vakavasti, ja olemme varautuneet tilanteeseen erityistoimin. Pyydämme tutustumaan ohjeistukseen ennen keilavuoron tai kuntosalitreenin alkua.

  1. Olemme tehostaneet siivousta keväästä lähtien, ja ottaneet siivouksessa käyttöön desinfioivat pesuaineet.
  2. Olemme tehostaneet ilmanvaihtoa tiloissamme.
  3. Käsidesiä ja käsisaippuaa on saatavilla useassa eri pisteessä tiloissamme.
  4. Olemme laatineet niin kuntosalille kuin keilaukseenkin erityisohjeistuksen tilanteen vuoksi. Mm. kuntosalilaitteet ja keilapallot tulee desinfioida käyttäjien toimesta, vaikka myös henkilökunta suorittaa desinfiointia.
  5. Kengille on oma desinfiointiaineensa.
  6. Keila-aluelle on merkitty tarroin turvavälit, jotta etäisyys muihin seurueisiin on helppo tarkistaa. Oman seurueen kesken turvavälejä ei tarvitse noudattaa, jos on muutenkin sosiaalisessa kontaktissa päivittäin. Tämän vuoksi otamme tällä hetkellä keilaajia enemmän kuin 3/rata. Keila-alueella on yleensä maksimissaan 16 henkilöä kerrallaan (4/rata) ja normaalisti paljon vähemmän.
  7. Jos koet ettet voi pitää rittävää turvaväliä muihin seurueisiin, suosittelemme maskin käyttöä. Keilailussa harvoin hengästyy, joten maskin käyttäminen on melko vaivatonta.

Yleinen ohjeistus.

Ohjeistus keilaukseen.

Ohjeistus kuntosalille