Split45 Season Openin karsinta päättyi jo viikko sitten, ja finaalitaisto alkaa sunnuntaina 23.10. klo 13.00.

Monen keilaajan kohdalla kauden avaus antaa ilmeisesti vielä odottaa, sillä karsinta oli varsin vähäverinen. Mutta eiköhän touhu siitä vilkastu, ja toivomani räntäsade yleensä viimeistään ajaa porukan sisäharrastuksiin. Vähäverisyys ei vähentänyt viimeisten karsintaerien jännitystä, kun ennen viimeistä sarjaa vielä usealla oli mahdollisuus nousta finaaliin.

Karsinnan erikoisuutena jäi tällä kertaa mieleen se, että Ville Kaikkonen keksi pari kuukautta myöhässä, miten keilata 206. Yhdeksän kaatoa, ja loput sillisalaattia.

 

Ari Isomaa jaksovoitto 2656: Karsinnan eka lappu meni tunnustellessa, mutta loput olivatkin sitten hyviä. Kaatoja ropisee hyvään tahtiin, eikä ainakaan karsintalapuissa ratojen muuttuminen ole aiheuttanut ongelmia. Voittoon saakka tarvitaan myös hyvä paikkopäivä, sillä pudotuspelit eivät anna anteeksi missejä. Yksi voittajasuosikeista.

Tero Koivisto 1403: Viime vuoden mestarilla meni yksi lappu swingin vaihtamisessa heiluriin, mutta toisessa ekaan neljään sarjaan melkein tonni. Välillä oli vähän vaikeuksiakin, mutta ei alkanut turhaan tekemään paniikkiratkaisuja, vaan selvitti tiensä finaaliin pienillä muutoksilla, ja uskolla omiin linjoihin/palloon. Ei ole näkynyt hallilla, joten päivän kunto on mysteeri. Mikäli juusto ei ole liikaa häirinnyt keskittymistä, on yksi voittajasuosikeista.

Tomi Fors 1378: Karsinnassa kolme ensimmäistä sarjaa halliennätysvauhdissa, mutta sitten joko keskittyminen herpaantui, tai oikeita linjoja ei vain löytynyt. Sai kuitenkin viimeiseen sarjaan taas ison, jonka pohjalta on varmasti hyvä lähteä finaaliin. Muutosta tulee nyt enemmän, ja voi olla että pelkällä reaktiivilla pärjääminen on jossain vaiheessa haastavaa. Vakava pudotuspelipaikan tavoittelija.

Ville Kaikkonen 1325: Kestomenestyjä hakee ehkä vielä parasta virettään, mutta on nykykunnossaankin yksi voiton tavoittelijoista. Kuiva keli ei anna nyt paljon mahdollisuuksia palloarsenaalin, ja eri linjavaihtoehtojen hyödyntämiseen. Nyt täytyy vaan suorittaa. Eiköhän viime vuoden yhdeksäs sija ainakin kirkastu.

Antero Erkkilä 1313: Anterolla on ollut karsinnassa hyvin kaatotilaa. Parhaimmillaan loppusarjoissa jopa luvattoman paljon, kun moni muu on tuskaillut kulkeuman ja kympin kanssa. Tulos kulminoituu paikkaamiseen, ja sijoitus voi hyvän päivän tullen olla mikä tahansa.

Joni Autio 1308: Jonille ei ole koskaan liian kuivaa. Joten hän naattii, kun muut tuskailevat kääntyvien pallojen syndrooman kanssa. Paras terä on ehkä vielä kateissa, mutta yllätysvalmis varmalla pelillään. Viime vuoden kymmpisijasta ainakin paremmaksi.

Timo Koutonen 1298: Tasaista ”pikkukakkosta” läpi karsinnan, ja isokin sarja löytyi viimeisellä hetkellä. Nimittäin viimeisen karsintaerän viimeisessä sarjassa. Tasaisuus ei ole finaalissa lainkaan huono juttu, ja jos joku isompikin lipsahtaa sekaan, niin hyvät mahdollisuudet pudotuspeleihin.

Niina Koutonen 1287: Teki karsinnassa paljon hyviä sarjoja, mutta jänne ei ihan ole vielä kestänyt täyttä kuutta sarjaa. Nythän olisi sitten paikka esittää alkukauden parasta peliä. Pallot menevät hyvin, joten miksi ei pudotuspeleihin?

Eino Raudaskoski turbo 488: Kaatoja löytyy mukavasti, mutta paikkopeli on vähän hakenut vielä uomaansa. Hallihan on Eikalle melko tuttu, joten miksipä ei kaiken natsatessa korkeallekin.

Jarno Aaltokoski turbo 486: Harvoin kisaavassa Jarnossa olisi kyllä potentiaalia. Kuuden sarjan tuloskin jäi vain pisteen finaalipaikasta, joten ei ole pelkkä tuuriturboihme. Menestyäkseen tarvitsee finaaliin tasaisuutta, ja rohkeutta siirtyä. Pystyy kyllä hyvänä päivänään painamaan parisarjoja vaikka viikon vanhaan hoitoon, joten pistäkää nimi mieleen.

Tällä kertaa taisin ennustaa kaikkien kymmenen pääsevät pudotuspeleihin, mutta sehän ei liene mahdollista. Todella tasainen porukka, mutta pakkohan se on jotain koittaa…

  1. Tero Koivisto
  2. Timo Koutonen
  3. Ari Isomaa
  4. Ville Kaikkonen
  5. Tomi Fors

Onnea ja menestystä kaikille tasapuolisesti! Haapajärven Lämpö Oyn Syysturnaus on jo käynnissä!

Karsinnan tulokset.