Sunnuntaina 31.3. käytiin Split45 Winter Challenge -erikoiskilpailun finaali. Viisi viikkoa kestänyt karsinta oli tällä kertaa entistäkin tiukempi, sillä finaaliin pääsi vain kahdeksan parasta kuuden sarjan tuloksella ja kaksi kahden sarjan turbotuloksella. Karsinnan parhaan tasoituksellisen tuloksen keilasi Haapajärven Keilaseuran Petteri Nivala 1405. Puhtaana tuloksena (ilman tasoituspisteitä) tulos oli 1303, joka on Petterin ennätys kuuteen sarjaan. Kuuden sarjan tuloksen finaalirajaksi muodostui aikaisempia kilpailuita jonkin verran matalampi 1306, joka olikin odotettavaa lyhyemmän ja hieman vaikeamman olosuhteen myötä.

Finaaliformaatti oli tällä kertaa hyvin simppeli. Keilattiin kahdeksan sarjaa amerikkalaisella pelitavalla ja eniten pisteitä kerännyt korjasi potin. Finaali käynnistyi hieman tunnustelevissa merkeissä. Kaikilla finalisteilla ei ollut kovinkaan monta finaalia takana, joten heidän osaltaan tämä saattoi johtua pienestä jännityksestä. Kahdeksan sarjan finaalia harvemmin voitetaan ilman pidemmän tähtäimen suunnitelmaa. Tämän vuoksi kokeneemmat pelaajat todennäköisesti miettivät alussa asioita hieman pidemmälle, eli kuinka selvittää pitkän kilpalun aiheuttama rataolosuhteen muutos niin että pelilinjat pysyvät loppuun saakka hallussa. Tavallista pidemmästä kilpailusta ja lyhyestä radanhoidosta (38 jalkaa) huolimatta olosuhde kesti hyvin, ja kilpailun paras tulos nähtiin vasta viimeisessä sarjassa.

Kolme ensimmäistä sarjaa mentiin tasaisissa merkeissä. Neljännessä Haapajärven Keilaseuran Pasi Kuki ja Salmi Bowlingin Tero Kivelä repäisivät eroa muihin, ja tämän jälkeen voitto oli kahden kauppa. Takana oli todella tasaista, ja etenkin sijoista 3-7 käytiin kamppailua viimeisiin ruutuihin saakka. Kärkikamppailu ratkesi seitsemännessä sarjassa, kun Kivelä ei löytänyt kulkeumasta kaatolinjaa Kukin päästessä ”perustulokseen” 200 pistettä. Viimeisessä sarjassa Kivelä löysi jälleen oikean lääkkeen kaatoihin keilaten 257 nousten vain 24:n pisteen päähän Kukista. Näin Split45 Winter Challenge voittoon siis Pasi Kuki HaKe, toiseksi sijoittui Tero Kivelä SalBow ja kolmanneksi Esa Rantala OPS.

Kiitokset kilpailijoille ja yleisölle. Hyvän Tuulen turnaus alkaa 8.4.