Kevään KOMEetan 1.jakso päättyi SuperSunnuntaihin 25.4.

Jaksovoitolla (4+4+4 sarjaa) on tässä kisassa tavallistakin enemmän painoarvoa, sillä jaksovoittajat sijoittuvat varmuudella finaalin kuuden parhaan joukkoon, ja lunastavat vähintään 100€ palkintorahaa. Yhtä hyvän kohtelun saa myös karsinnan voittaja (4+4 sarjaa). Jos et ollut vielä tästä kartalla, niin eipä hätää. Toinen jakso käynnistyy 27.4. ja päättyy SuperSunnuntaihin 16.5.

Muutama sana olosuhteesta. Tässä vaiheessa olen varsin tyytyväinen olosuhdevalintaan. Kun kisan ensimmäiseen kilpailuerään keilataan neljän sarjan halliennätys, voisi olettaa, että olosuhde on täysautomaatti. Mutta eipä ole. Vielä lämmittelyheitoissa ja ensimmäisessä sarjassa voi siltä tuntua, mutta muutos on hämmästyttävän nopea. Ja samalla ärsyttävän pieni. Eli pallon taskuun saaminen ei ole ongelma, viimeisen tikun pudottaminen on. Kun pallo alkaa liukumaan ihan hitusen pitkäksi, ja kymppikeila jää pystyyn kolme kertaa peräkkäin, ajattelet, että tämä on helppo korjata kaivamalla hieman voimakkaampi pallo laukusta. Mutta se kääntyykin aivan liikaa. Käytän alempana, että saan pallon paremmin rataan kiinni. Kääntyy liikaa. Heitän vähän hiljempaa. Kääntyy liikaa. Periaatteessa ”sisäsimmiä” pitkinkin voisi olla järkevä pelata, mutta kun laminaatti on tiukka, niin pallo ei saa tulla ulos öljyltä liian lähellä taskua, tai jää vähintään imukeiloja.

Periaatteessa olosuhde on helppo, mutta omat koukkunsa tässäkin on, ja myös pelikaverit ratkaisevat minkälainen muutos on luvassa. Kaikki keilaajat saavat tähän kuitenkin hyviä sarjoja, ja se on näin maakuntatasolla keilatessa tärkein juttu.

Jaksovoittoa jahdattiin siis ankarasti, ja ison palkinnon arvoisella tavalla jakso ratkesi vasta viimeisen karsintaerän viimeisessä sarjassa. Mauri Isoherranen (HaKe) piti jakson kärkipaikkaa hallussaan lähes kisan alusta saakka aina SuperSunnuntain viimeiseen lähtöön saakka hyvällä tuloksella 2541 (12 sarjaa). Tero Kivelä (SalBow) oli toki halliennätyksensä myötä ennakkoon ajatellen vahvoilla myös jaksovoittoon, mutta pesiskiireiden vuoksi ei ollut varmaa, ehtiikö Tero keilaamaan jaksovoittoon vaadittavaa kolmea lappua. Toiseen lappuun Tero keilasi jakson toiseksi viimeisenä päivänä 821, joten jaksovoitto oli lähinnä osallistumisesta kiinni. Voittoon vaadittiin ennen viimeistä karsintaerää 718, joka ei ollut Teron tasoiselle keilaajalle kovinkaan suuri haaste. Kyllä se silti meinasi jännäksi mennä. Kaatojonoja ei oikein tahtonut löytyä, mutta varmahko paikkopeli piti tilanteen hallussa. Neljännen sarjan lopun kaatojono varmisti voiton, joka irtosi lopulta huipputuloksella 2628 (k.a. 219). Jakson kakkospaikalle kiri vaivihkaa Tarmo Liimatainen (NiKei) valtavalla loppuvedolla (viimeinen sarja 266).

Tarmo Liimatainen vei myös SuperSunnuntain voiton viimeisen erän tuloksellaan 924, joka nosti hänet samalla karsinnan johtopaikalle, kun jaksovoittaja Kivelän tulosta ei tarvitse noteerata. Vaikka se voi kuulostaa hieman korkealentoiselta, niin en ole silti aivan varma riittääkö tuo 1742 vielä finaaliin saakka. SuperSunnutain voitosta Tarmolle kuitenkin jo 45€:n lahjakortti, jonka kohteeksi hän valitsi Haapajärven Sportian.

Seuraava SuperSunnuntai siis 16.5. Nämä ovat olleet niin mukavia tapahtumia, että kannattaa osallistua!

SuperSunnuntain tulokset.

Karsinnan tilanne, kilpailukutsu ja olosuhde löytyvät täältä.