”En anna timantteja, ne tuhkaks muuttuu vaan. Oura-sormus pystyy parempaan.” 🎼💍

Pian tulee vuosi täyteen yksinyrittäjänä, ja on korkea aika tsekata Oura-sormusmittauksella mitä mieltä keho on kuluneesta vuodesta. Valistunut arvaukseni on, että ihan parhaiten palauttava vuosi ei ole ollut kyseessä. Mutta silmiä ummistamalla tilanne ei ainakaan parane. Valitettavan moni jatkuvan stressin ja kiireen kanssa painiva valitsee toisin. Eli jatkaa väsyn pyörässä pyörimistä, kunnes on niin uupunut, ettei enää edes kykene tekemään asialle mitään. Jos et itse laita väsyn pyörälle stoppia, keho kyllä tekee sen. Sille pysäkille et halua.

Olen työskennellyt useiden uupuneiden, tai sen partaalla olevien kanssa. Hämmentävintä on tämän joukon monenkirjavuus sekä se, miten huonosti nykyajan ihmiset osaavat kuunnella kehoaan. Se työpaikan himolenkkeilijä ei läheskään aina olekaan se parhaiten palautuva. Päinvastoin hän saattaa kuormittaa suorittavalla tavoitteella kehoaan liikaa muun kuormituksen lisänä. Miettikääpä vaikka kestävyysurheilijoita. Varmasti he juoksevat ”taviksen” suohon Cooperin testissä, mutta säännöllisin väliajoin joku on kilpailutauolla ylikunto-oireiden vuoksi. Keho ei palaudu tarpeeksi kuormitukseen nähden. Kuormituksen ja palautumisen tasapainolauta koostuu jokaisella eri elementeistä. Sen vuoksi koskaan ei pidä suoraan verrata omia tekemisiään johonkin toiseen.

Jos jaksoit lukea näin pitkälle, pääset kiinni varsinaiseen jymyuutiseen!  Kerron salaisuuden josta suurin osa laihdutus- ja kuntoilubisneksen edustajista ei pidä: Pienikin muutos riittää. Kun saat sen rutiiniksi on sinun mahdollista tehdä seuraava pieni muutos. Pieni, ei iso. Eikä varsinkaan montaa kerralla. Parempaan palautumiseen vaaditaan vain pieniä askelia, kunhan tiedät mitkä ne juuri sinulle tärkeimmät askeleet ovat, ja missä järjestyksessä ne kannattaa ottaa. Usko pois, sokkona on huomattavasti vaikeampi osua maaliin.

Kun apunasi ovat kehosi tämän hetkisestä tilasta kertova mittaustulos, ja sellainen ammattilainen joka ajattelee sinun parastasi, eikä sisään tulevia euroja, on sinulla moninkertaiset mahdollisuudet päästä tavoitteisiin. Tapauksesta riippuen se voi viedä jopa vuosia, mutta usein jo muutaman kuukauden jälkeen tunnet olevasi virkeämpi ja myös kontrollimittaus vahvistaa paremman palautumisen.

Mikäli jokin yllä olevassa tekstissä kolahti ja oma palautuminen arveluttaa, niin tuuppa juttelemaan lisää. Jutteleminen ei maksa mitään. Jos uskallat kurkistaa omaan palautumiseesi, niin saat Oura-sormusmittauksen kauttamme. Mittauksiin sisältyy aina myös asiantuntijan palaute. En lupaa timantteja, lupaan totuuden. Lisäksi voit ottaa parempaa palautumista tukevaa valmennusta, tai kuntovalmennusta. Mittauksen perusteella molemmat voidaan optimoida juuri sinulle parhaalla mahdollisella tavalla.

JATKUU…

Palaudutehokkaasti.fi
OURA