HAAPAJÄRVEN SYYSTURNAUS 1.10. – 9.11.2019

Haapajärven Keilaseuran järjestämän Haapajärven Syysturnauksen finaali keilattiin lauantaina 9.11. Split45:ssa. Kilpailun karsinta alkoi 1.10. eli finaalipaikoista kisattiin noin kuusi viikkoa. Yhteensä 54 eri keilaajaa lähialueelta, ja kauempaakin, kävi karsinnassa kokeilemassa taitojaan. Karsinnan tulostaso nousi korkealle, ja kuuden sarjan tuloksella vaadittiin finaalipaikkaan 1350 pistettä. Karsinnan parhaasta tuloksesta vastasi Salmi Bowlingin Tero Kivelä keilaten huikeasti 1465. Teron puhdas tulos 1441 jäi vain 21 pistettä Juha Määttäsen kuuden sarjan halliennätyksestä. Ilahduttavasti finaaliin selvisi peräti kuusi järjestävän seuran keilaajaa.

Finaalissa keilattiin ensin neljä sarjaa, ja tämän jälkeen kahdeksan parasta keilasi vielä kuusi sarjaa. Heti finaalin alku osoitti, että karsinnan kovat tulokset eivät olleet onnenkantamoisia. Terävimmin aloittivat Nivalan Keilaajien Antti Isomaa sekä Haapajärven Keilaseuran Mauri Isoherranen. Maurin tasoituksellinen tulos kahden sarjan jälkeen oli 514 ja Antin peräti 538. Neljän sarjan jälkeen johdossa oli Antti Isomaa, toisena Pasi Arvola HaKe ja kolmantena Petteri Nivala HaKe.

Radanhoidon jälkeen karsinnan ykkönen Tero Kivelä otti homman haltuun. Hän lähti toiseen osioon vasta kuudennelta sijalta, mutta jo toisen osion kaksi ensimmäistä sarjaa takasivat Terolle tukevan johtopaikan. Muut keilaajat eivät voineet kuin pyöritellä epäuskoisena päätään Teron tehdessä 22 kaatoa 24:stä mahdollisesta. Jälkimmäisessä sarjassa täydellinen 300-sarja oli lähempänä, homman kariutuessa vasta viimeiseen heittoon. Tämän jälkeen Terollakin tahti sentään hieman tasoittui, mutta koko päivän puhtaaksi keskiarvoksi tuli upea 228. Tämä toi lopulta 71:n pisteen eron toiseksi sijoittuneeseen Antti Isomaahan. Kolmanneksi sijoittui Nivalan Keilaseuran Tero Koivisto jääden Kivelästä jo 152 pistettä.