Eihän anneta mustan mörön voittaa?

Se hetki, kun otat tehtäväksesi saada hieman kivikkoinen pelto tuottamaan sinulle elanto.

  1. Osa ihmisistä on täysin varma, että epäonnistut.
  2. Osa ihmisistä ainakin salaa toivoo, että epäonnistut.
  3. Osa ihmisistä tukee sinua, mutta arvelee, että luultavasti epäonnistut.
  4. Osa ihmisistä tukee sinua, ja toivoo sydämensä pohjasta, että onnistuisit.
  5. Osa ihmisistä tukee sinua kaikin mahdollisin tavoin, että onnistuisit.

Kukaan ei osaa ennustaa, mitä tulee tapahtumaan.

Muuttoauton kaartaessa Haapajärvelle 30.9.2018 olin uuden edessä. Innoissani ja jännittynyt tietäen, että edessä olisi raskas, mutta toivottavasti palkitseva savotta. Split45:n avajaisissa 27.10. totesin, että vastaanotto paikkakunnalle on ollut poikkeuksellisen lämmin. Isommilla paikkakunnilla toimittuani olin tottunut, että asiakas on asiakas. Täällä suurin osa kontakteista jätti käteen jotain enemmän. Myös paikallisten yhteistyökumppaneiden, kuten vuokranantajien ja keilaseuran suhteen olin varautunut, ja tarkka jokaisesta pilkusta. Turhaan. Viimeistään tämä maailmanlaajuinen kriisi on osoittanut, että suurin osa merkittävästi yritystoimintaani liittyvistä henkilöistä kuuluu luokkiin 4 ja 5.

Tällä joukolla viittaan erityisesti vuokranantajiin, paikalliseen keilaseuraan, vakioasiakkaisiin ja kilpakeilaajiin laajalla alueella. Sekä tietysti kuntosalijäseniin, joista yksikään ei ole ollut vailla rahojen palauttamista tai muita hyvityksiä tänä poikkeusaikana.

Asetelma laittaa paineita myös omaan niskaani. Tänne tullessani ajattelin, että jos ei kannata, niin lähden johonkin muualle tekemään jotain muuta. Nyt tilanne ei ole enää niin yksinkertainen. Minua tuetaan. Tahoilta joilta en olisi osannut edes toivoa saavani tukea. Se nostaa tipan linssiin, ja velvoittaa tekemään kaikkensa, että Haapajärvellä olisi toimiva keilahalli vielä tämän koko maailmaa koettelevan mustan mörön jälkeenkin. Tätä mörköä ei kukaan halunnut, eikä kukaan osannut ennustaa.

Otan haasteen vastaan.

Mutta muistutan, että minä ja lukemattomat muutkin pienyrittäjät tarvitsemme 4 ja 5 -ihmisiä nyt enemmän kuin koskaan. Etenkin sitten, kun poikkeustila on ohi ja pääsee jälleen harrastamaan. Yksin tyhjässä keilahallissa olen pelkkä mörönsyötti.

Seuraavat toimet ovat voimassa 21.3.2020 alkaen toistaiseksi.

  • Keilahalli on suljettu, kunnes toisin ilmoitetaan.
  • Erikoiskilpailu Split45 Winter Challengen karsinta keskeytetään. Karsinta jatkuu 1-2 viikkoa ennen finaalia. Finaalin ja karsinnan viimeisten erien päivämäärät ilmoitetaan, kun se on mahdollista.
  • Puulaakin loppupelit pelataan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.
  • Kuntosali on avoinna kuukausijäsenille toistaiseksi. Kuukausikortin voi uusia olemalla yhteydessä 040 7383268. Sovimme samalla maksujärjestelyn. Kortin voi uusia myös, jos löytää minut keilahallilta. En suinkaan pötköttele kotona, vaan käyn siivoamassa ja huoltamassa koneita sekä kehittelen uusia ideoita keilahallin kiinniolon aikana.
  • Mikäli kuntosali joudutaan sulkemaan, voimassa olevat kuukausikortit jäädytetään, eli treenipäivät eivät tietenkään kulu kiinniolon aikana.

Toivon, että mahdollisimman moni osoittaisi tukensa jatkamalla kuntosalikorttiaan myös kesäkuukausille, sekä jatkaisi keilakauttaan pidemmälle, mikäli keilaamaan ennen kesää päästään.
Toivon tukea, ymmärrystä, joustavuutta ja jatkossa positiivisempia päivityksiä. 🙂

Nimimerkillä: ”En oo vain töissä täällä.”