Keskiviikkona 3.4. ratkaistiin Haapajärven Keilapuulaakin mestaruus. Puulaakissa oli mukana 12 joukkuetta, ja keskinäistä paremmuutta ratkottiin keskiviikkoisin 14.11. alkaen. Runkosarjassa pelattiin yhteensä 66 ottelua. Kuhinaa siis riitti keskiviikkoiltaisin Split45:n laminaatilla. Usein pelit olivat tasaisia, välillä olisi ehkä tarvittu ”uusi jako” tasaiseen koitokseen. Puulaakihengen mukaisesti aina pelattiin kuitenkin hyvällä fiiliksellä, tuli sitten voitto, tappio tai rökäletappio. Runkosarjan voittajaksi selviytyi BC Overpower, toiseksi Kome Masters, kolmanneksi Kestovalu ja neljänneksi Opet. Nämä neljä joukkuetta lunastivat paikkansa suoraan pudotuspelien toiselle kierrokselle.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastakkain olivat siis joukkueet runkosarjan sijoilta 5.-12. Sarjajärjestelmän muutoksen myötä moni aiemminkin mukana ollut joukkue pääsi kokemaan pudotuspelitunnelmaa ensimmäistä kertaa. Tämä vuosi meni näiltä joukkueilta kuitenkin oppirahoja maksellessa, sillä jatkoon menivät runkosarjassa paremmin sijoittuneet joukkueet.

Toisella pudotuspelikierroksella pelit olivat entistä tiukempia. Oksavalandia putosi neljän pisteen erolla  ja hallitseva mestari Kome Masters kolmen pisteen erolla. Kome Masters oli voittanut puulaakin kolmena edellisenä vuonna, joten mestari tulisi varmuudella vaihtumaan.

Neljän joukkueen Grande Finaleen selvisivät BC Overpower, Kestovalu, Halli ja Bowling Team. Finaalissa pelattiin yksinkertainen sarja bonuspistein. Yhden sarjan otteluissa jaettiin valtakunnasarjoista tuttuun tyyliin voitosta 30 bonuspistettä pelaajaa kohti, eli tässä tapauksessa 60 pistettä/joukkue. Näin finaaliin sopivaan tyyliin keskinäisen ottelun voitolla oli suuri merkitys kokonaispisteisiin. Ottelut olivat jälleen tasaisia, ja useampi peli päättyi alle kymmenen pisteen erolla. Mestaruus ja lopullinen järjestys ratkesi pitkän ja tasaisen sarjan arvoisella tavalla vasta viimeisen ottelun viimeisessä ruudussa. BC Overpower ja Bowling Team kamppailivat tasaisesti viimeisen ottelun voitosta. Kamppailu huipentui BC Overpowerin ankkurin Petteri Nivalan kymppiruutuun johon oli saatava kaksi kaatoa. Petteri onnistui nämä kaadot tekemään ja BC Overpower voitti kahdeksan pisteen erolla. Jossittelu on urheilussa ehkä turhaa mutta ah, niin maukasta. Mikäli Petteri olisi saanut kymppiruutuun vain yhden kaadon ja lisäksi esim. ysin ja paikon, olisi BC Overpower hävinnyt ottelun yhdellä pisteellä, menettänyt bonuspisteet ja samalla koko puulaakin mestaruuden! Tällöin voittaja olisi ollut Bowling Team, toinen Kestovalu ja BC Overpower vasta kolmas.

Vanhaa sananlaskua käyttääkseni: ”jos keila olisi pyöreä, se olisi pallo!” Tulosurheilussa pisteet ratkaisevat ja niin pitää ollakin. Puulaakin järjestys: 1. BC Overpower (Petteri Nivala Joni Autio, Keijo Pätsi ja Pasi Arvola) 2. Kestovalu 3. Bowling Team 4. Halli.

Grande Finalen ympärille rakennettu palkintogaala onnistui loistavasti. Lähes kaikista joukkueista oli edustajia paikalla pokkaamassa palkintoa ja nauttimassa hienosta kaudesta kiitoksena järjestetyn tarjoilun antimista. Suurin osa jäi myös kannustamaan finaalijoukkueita, ja tämä loi loistavan tunnelman finaalipeleihin. Palkintojenjako ei sitten mennytkään ihan nappiin, vaan himmeämmät mitalit jaettiin väärille joukkueille. Lue lisää tästä.

Vielä kerran iso kiitos kaudesta! Joukkuepuulaaki jatkuu jälleen ensi syksynä.

Henkilökohtainen Amatööriliiga starttaa ensi keskiviikkona 10.4. klo 18.00. Tästä lisätietoja myöhemmin.