Mm. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n, sekä Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry:n ohjeiden mukaisesti Split45 pitää ovensa avoinna asiakkailleen tietyin muutoksin ja rajoituksin. Tilannetta on peilattu myös muihin Suomen keilahalleihin, joista osa on sulkenut ovensa, ja osa toimii pienin rajoituksin normaalisti. Kunnallisella pohjalla olevat keilahallit luonnollisesti joutuvat sulkemaan ovensa hallituksen ohjeiden mukaisesti. Usea moninkertaisesti Haapajärven pientä hallia suurempi toimija on kuitenkin yhä avoinna. Keilaus ja kuntosaliharjoittelu ovat vapaaehtoista toimintaa, joihin lähtemiseen ei sairaana ole kenelläkään tarvetta eikä edes halua.

Suora lainaus MaRa:n sivuilta:

”Hallitus totesi tiedotustilaisuudessaan 16.3., että julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön. Rajoitus koskee vain julkisia kokoontumisia. Ravintolassa, kahviloissa, liikenneasemilla, keilahalleissa, hotellissa ja kylpylöissä käynnit eivät ole julkisia kokoontumisia, eivätkä laskettelu hiihtokeskuksissa tai erilaiset ohjelmapalveluiden käyttö.

17.3. tulee voimaan valmiuslaki, joka mahdollistaa myös yksityisten yritysten toiminnan rajoittamisen. Yritysten on hyvä varautua siihen, että yksityistenkin yritysten toimia rajoitetaan etenkin, jos virustilanne pahenee.” Teksti on nähtävissä täällä: https://www.mara.fi/ajankohtaista/hyotytietoa-yrityksille/hallituksen-tiedotustilaisuus-koronaviruksesta-16.3..html

Suora lainaus SKY:n lähettämästä sähköpostitiedotteesta:

”Kunto- ja terveysliikuntayritykset voivat olla edelleen auki viranomaismääräysten mukaisesti. SKY:n hallitus suosittelee, että alan yritykset noudattavat palveluissaan ja henkilökunnan ohjeistuksissa THL:n mukaisia ohjeita.
Kunto- ja terveysliikuntakeskuksessa harjoitteleminen ei ole julkinen kokoontuminen.”

Toimenpiteet lyhyesti:

 1. Kuntosalin kuukausikortin omistavat voivat käyttää kuntosalia SKY:n ohjeiden mukaan normaaliin tapaan. Kertakäynnin ostavien pääsyä kuntosalille voidaan rajoittaa, mikäli käyttäjien määrä heidän myötään nousee poikkeuksellisen suureksi. Kuntosalin siivousta on tehostettu, sekä lisätty ohjeet desinfioivan puhdistusaineen käyttöön kosketettavien kuntosalilaitteiden pinnoille 13.3. Lue ohjeet täältä.
 2. Keilahallin hinnoittelu ja varausehdot muuttuvat yhtäaikaisten käyttäjien määrän rajaamiseksi. Yhdellä keilaradalla voi toistaiseksi keilata vain 1-3 henkilöä. Hinnoittelu muutetaan kuitenkin niin, ettei tämä nosta esim. 4 henkisen perheen kustannuksia. Ensimmäinen rata maksaa 12€ ja seuraavat samaan varaukseen kuuluvat radat 8€/rata. Sama hinta on voimassa iltapäivällä, illalla, viikonloppuisin ja hohtokeilauksessa. Kirjoita nettivarauksen lisätietoja -kenttään, montako pelaajaa varaukseen kuuluu yhteensä. Mikäli et ole aivan varma pelaajien määrästä, niin toimimme paikalle saapuessa molemmin puolin joustavasti, niin ettei hallin henkilömäärä nouse liian suureksi. Aukioloja saatetaan supistaa, ajankohtaiset aukiolotiedot löytyvät helpoiten varauskalenteristamme https://www.varaavuoro.com/split45.  Ohjeet varauksen tekoon:
   • 1-3 henkilöä: varaa 1 keilarata, hinta 12€/tunti
   • 4-5 henkilöä: varaa 2 keilarataa, hinta yhteensä 20€/tunti
   • 6-7 henkilöä: varaa 3 keilarataa, hinta yhteensä 28€/tunti
   • 8-9 henkilöä: varaa 4 keilarataa, hinta yhteensä 36€/tunti
   • Kirjoita nettivaraukseen montako henkilöä varaukseen yhteensä kuuluu. Mikäli teet puhelinvarauksen, varaudu ilmoittamaan pelaajien lukumäärä.
   • Välttäkää ylimääräisten henkilöiden läsnäoloa keilauksen aikana (saattajat, huoltajat yms.).
   • Varausehdot muuttuvat joustavammiksi. Tämä tarkoittaa, että varauksen voi perua vielä varauksen alkamisajankohtanakin ilman kustannuksia. Tämä sen vuoksi, että mikäli pieniäkin sairastumisen oireita esiintyy ennen keilavuoron alkua, on asiakkaan jäätävä kotiin. Pyydämme kuitenkin ilmoittamaan peruutuksista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
   • Keilahallin siivousta on tehostettu ja paikanpäällä on ohjeet esim. keilapallojen desinfioimiseksi. Lue ohjeet täältä.
 3. Haapajärven Keilapuulaakin pudotuspelit siirtyvät myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Useammassa joukkueessa on riskiryhmiin kuuluvia, ja ymmärrettävästi pudotuspelit eivät voi jatkua jos yksikin peli jää pelaamatta. Emme tietysti missään tapauksessa voi tai halua velvoittaa ketään osallistumaan vasten tahtoaan, tai hallituksen riskiryhmiä koskevien ohjeiden vastaisesti.
 4. Erikoiskilpailu Split45 Winter Challengen karsinta jatkuu toistaiseksi. Kilpailuerien maksimi pelaajamäärä on normaalistikin 8 henkilöä, joten henkilömäärä pysyy alle kymmenen, vaikka erä olisi täysi. Yleisöä pyydämme jäämään poikeuksellisesti kotiin. Alunperin 29.3. suunniteltu finaali siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

Tilanne saattaa tietysti muuttua nopeastikin ja tiedotamme muutoksista nettisivuillamme ja facebookissa.

Toivomme ymmärrystä ja tukea vaikeana aikana. Pidetään keilapallot ja puntit liikkeessä edes pienessä määrin. Näin näihin harrastuksiin voi olla paikkakunnalla mahdollisuus tulevaisuudessakin.

-Timo, Split45