Jos viime vuoden Syysturnauksessa Tomi Forsin käsi oli lämpimin, niin tänä vuonna se oli suorastaan liekeissä, ilmiliekeissä.

Kahdeksaan sarjaan kertyi 68 kaatoa, eli 8,5 jokaista sarjaa kohti. Tilaa oli, ja tekeminen oli hyvää. Itsenikin huutelemia useampia vaihtoehtoja ei tarvittu, vaan peli soljui samalla pallolla viimeisiä ruutuja lukuun ottamatta, joihin piti tietysti kaivaa fiiliksen vuoksi luottopallo. No teki se kyllä hienot kaadotkin. Tyhjiä ruutuja tuli vain kuusi, joista viisi oli pahoja reikiä, ja ainoa missi tuli, kun liian harvoin käyttöön päässyt paikkopallo tarttui hieman peukaloon, ja kymppikeilan paikko meni puoli metriä ohi. Puhdas keskiarvo Tomille tänään 241, ja tuota peliä vastaan ei tällä kertaa muilla eväät riittäneet, vaikka finaali oli kaiken kaikkiaan kovatasoinen.

12. sija Heikki Pietikäinen: Sairastumisen vuoksi estynyt finaalista.

11.sija Niina Koutonen: Tänään ei lähtenyt. Isompi pelaajamäärä, ja useamman pelaajan pelattua selvästi alempaa, olosuhde muuttui jo varhaisessa vaiheessa sellaiseksi, johon Niina ei tällä kertaa löytänyt lääkkeitä. Viimeisen sarjan Mixiin vaihtaminen toi parhaan tuloksen, joka kertoo kaiken olennaisen. 10 reikää neljään sarjaan, mutta reiäthän eivät tule, vaan ne tehdään.

10.sija Esa Rantala: Sai palloa hyvällä prosentilla taskuun, mutta viimeinen keppi ei vain tänään tippunut. Viimeinen sarja saattaa mennä osittain jo turhautumisen piikkiin, vaikka jatkopaikka jäikin vain 28 pisteen päähän.

9.sija Pekka Ahveninen: Tasaista tekemistä, mutta tupla oli tänään pisin jono, ja se ei näissä kekkereissä riitä. Jää ehkä välillä liikaa jumittamaan siihen, mitä on tapahtunut edellisellä kerralla, kun pitäisi reagoida siihen, mitä tapahtuu nyt. Perus pallonlukutaitoa lisää, niin finaalien isompi ja nopeampi muutos voisivat pysyä paremmin hallussa.

8.sija Arto Saarilampi: I.vaiheen viimeistä sarjaa lukuunottamatta ei löytänyt tänään lääkkeitä jonon tekemiseen, ja tyhjiäkin tuli liikaa, usein ykkösheiton tuottamista vaikeuksista. Puhdas keskiarvo 187 ei ole mitenkään huono, mutta tänään se ei riittänyt kärkikahinoihin.

7.sija Jussi Kivilehto: Uudelleen herätetyn JoKei:n edustaja toi uuden seuran Split45:n finalisteihin. Mielestäni hyvä finaalidebyytti Splitin kisoihin, vaikka rutiinia tältä kaudelta ei niin paljon ole, menneiltä vuosilta tietysti senkin edestä. Täytyy sanoa, että jotenkin pidän Jussin eleettömästä ja parhaimmillaan silti tehokkaasta tekemisestä. Ehkä seuraavana tuleva pitkä hoito sopii vielä tätä paremmin?

6.sija Juha-Matti Salmela: Todella hieno finaalisuoritus Masalta, joka on hieman tuskaillut tekemisensä kanssa. Kuuden jono heti ensimmäiseen sarjaan poisti varmasti pahimman kipsin, ja tekeminen oli sen jälkeen II-vaiheen ensimmäisen sarjan viimeisiä ruutuja lukuunottamatta hyvää. Puhdas keskiarvo 196 riitti nyt kuudenteen sijaan, johon voi olla hyvinkin tyytyväinen.

5.sija Tero Koivisto: Nyt nähtiin jo tuttua Tepaa. Finaaliviikko oli selkeä tasonnosto kauden aiempiin esityksiin nähden. Tasaisen hyvää tekemistä, mutta kaatojonot jäivät liian lyhyiksi isompaan menestykseen. 211 puhtaalla finaalikeskiarvolla on hyvä jatkaa kautta eteenpäin.

4.sija Juho Vuoppola: Nuorimies pelasi jälleen ihailtavan hyvin finaalissakin. Yksi heikko sarja, mutta muuten pystyi ratkaisemaan eteen tulleet vaikeudetkin nopeasti. Kärkikaksikkoon jäi tänään matkaa, mutta niin olisi jäänyt tänään monella muullakin. Odotan mielenkiinnolla seuraavia esiintymisiä täällä.

3.sija Jarmo Ukkonen: Mukava nähdä, että hieman vaikean alkukauden jälkeen peli alkaa löytymään. Hienoa pelaamista tänään, ja ansaittu podiumpaikka. Kaatomäärä ei riittänyt kahdelle hurjalle, mutta nyt nähtiin sijoituksista taisteleva moodi, ja tekemisessä oli tuttua varmaa Jamoa.

2.sija Matias Luosujärvi: Vaikka Splitin finaaliin selviytyminen olikin Matiakselle hieno saavutus, niin takki ei ollut onneksi tyhjä finaalissa. No totta puhuen Matias lukeutuu tietysti suosikkeihin finaalissa kuin finaalissa (ehkä myös Finaalien Finaalissa, mikäli muistaa osallistua kaikkiin kauden kisoihin). 59 kaatoa, eli n.7,3 sarjaa kohti, ja puhdas keskiarvo 228 on melkoista ryskettä, mutta tänään sekään ei riittänyt kuin toiseen sijaan.

1.sija Tomi Fors: Kyllä se pinkin juoman ja pinkin pallon taika kesti tänäänkin. Olipa kyllä poikkeuksellisen helpon näköistä tekemistä koko päivän. Ei ollut missään vaiheessa hätä kädessä, ja huonoinkin sarja oli 216. Kun kulkee, niin onnistumiset ruokkivat onnistumisia. Ja sen myötä kaikki on helppoa. Ehdottomasti yksi Splitin historian hienoimmista finaalivedoista kisan yleinen tulostaso huomioon ottaen.